Minden, ami bűnmegelőzés

nbtblog

nbtblog

Ilyen arcot vág a betörő, amikor belenéz a kamerába

2015. november 03. - bunmegelozes

Már a házunkra felszerelt biztonsági kamera látványa is elriaszthatja a betörőket, de, aki biztosra akar menni, az a lakás szobáit is megfigyeli, ha nincs otthon. A mozgásra bekapcsoló, és képeket készítő kamerák ma már nem számítanak különlegességnek, akár egy egyszerű webkamera is betölthet ilyen szerepet. 


Hogy milyen hasznos is tud lenni egy ilyen szerkezet, jól illusztrálja a tavaly nyáron Daventry-ben történt eset. A Birmingham melletti kisvárosban a
Chong család nem volt otthon, amikor egy fiatalember, aki alighanem csak a pillanatra várt, betört a házukba. A betörő ékszreket és pénzt, és egy biztonsági kamerát vitt el a házból. Utóbbitt hiába, döbbent arckifejezését már rögzítette a rendszer, amely egyenesen egy internetes tárhelyre mentette a képet.

kep.jpg
A videón látszik, hogy fiatalember nyugodtan kutat lakásban, alaposan, pontosan végzi a “munkáját”, amikor hirtelen földbe gyökerezik a lába: egy objektív mered rá. A tettenért betörő másodpercekig áll dermedten, amikor rájön, hogy lebukott. Már az arckifejezéséért megérte beszerezni azt a kamerát.

 

 

süti beállítások módosítása