Minden, ami bűnmegelőzés

nbtblog

nbtblog

Mi történik, ha válaszolunk a csalók üzeneteire? Kipróbáljuk

2020. november 12. - bunmegeIozes

Emailben rossz magyarsággal próbálnak adatokat kicsalni tőlünk, mesés vagyonokat ígérnek. A legjobb, amit tehetünk egy ilyen helyzetben, ha válasz nélkül töröljük az üzenetet, mi azonban nem ezt tettük. Kapcsolatba léptünk a csalókkal.

Tovább

Járvány üzemmódra kapcsolt az alvilág

A példátlan válsághelyzet, amely az egész világot sújtja, mindannyiunkat próbára tesz. Napról napra változik a helyzet, de az új körülményekhez a bűnözők kivételes gyorsasággal alkalmazkodnak - tűnik ki az Europol jelentéséből, amely hat pontban sorolja fel azokat a tényezőket, amelyek a bűnözés és a terrorizmus működését alapvetően befolyásolják az EU-ban.

Tovább

Csalóakadémia: így verik át az időseket a csalók

A különféle csalásoknak, átveréseknek bárki áldozatul eshet. A tapasztalat azt mutatja, hogy az áldozatok rendkívül széles körből kerülnek ki, létezik azonban egy különösen sebezhető réteg, ez pedig az idősek csoportja. Elsősorban nekik szól a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Csalóakadémia című filmsorozata. A filmek szereplői Gáspár Tibor és Jéger Zsombor, akik a mestert és tanítványát alakítják.

Tovább

Így hálóznak be az interneten a bűnözők

Szép számmal akadnak az interneten olyanok, aki azért közelednek hozzánk, mert akarnak tőlünk valamit. Pénzt, támogatást, testi kapcsolatot, egy meztelen fotót… Bármit. Közeledésük célja a vágyott dolog megszerzése, és sokan bűncselekmény elkövetésétől se riadnak vissza, hogy megszerezzék.

Tovább
süti beállítások módosítása