Minden, ami bűnmegelőzés

nbtblog

nbtblog

Így működik az elektromos ajtóék

2015. július 29. - bunmegelozes

Elsősorban az egyedül élő idős emberek számára hasznos eszköz az elektromos ajtóék, de használata minden lakást biztonságosabbá tesz.

Az elektromos ajtóéket az ajtó szárnya és a padló közé kell ékelni. A lakásba ezután anélkül benyitni, hogy a riasztó hangja ne verje fel a szomszédságot, lehetetlen. Amint az ajtót megpróbálják kinyitni, az ék felső lemeze egy kapcsolóhoz nyomódik, és aktiválja a riasztó hangjelzést. Az ék emellett akadályozza, hogy az ajtót teljesen kinyissák. A rendkívül éles és hangos jelzés el is ijesztheti a rossz szándékkal érkezőket, hiszen egészen kikapcsolásig éktelen lármát csap az eszköz, amely már 1500-2000 forintért beszerezhető.

Fontos, hogy a bejárati ajtót mindig zárjuk kulcsra függetlenül attól, hogy otthon vagyunk-e vagy sem. Ha van olyan ajtaja a háznak, amelyet nyitva szoktunk hagyni (azaz nem zárjuk be, csak becsukjuk), amikor otthon vagyunk, érdemes kitámasztani egy ilyen ajtóékkel. A besurranásos lopás veszélyét ezzel a minimálisra csökkenthetjük. Az alábbi videóban a tárgy pofonegyszerű működését mutatjuk be.



süti beállítások módosítása