Minden, ami bűnmegelőzés

nbtblog

nbtblog

Szilveszteri buliba megy a gyerek? Ezekről beszéljen vele!

2016. december 30. - bunmegelozes

Aggódik, mert gyereke szilveszteri buliba készül? Minden oka megvan rá, de nem csak ennyit tehet. Egy rövid beszélgetés, néhány óvintézkedés sokat segíthet abban, hogy a szülők is fesztelenül szórakozhassanak, amíg a gyerek távol van.


Érdemes elbeszélgetni a bulizó csemetével arról, hogy ő maga mit tehet a saját biztonságáért a mozgalmas estén. Szülőként fontos tudni, hogy kikkel és pontosan hová megy a gyerek. Mindenképpen kérje el a társaság többi tagjának a telefonszámát is! Beszéljék meg, hogy hogyan jutnak el a buliba, mivel jönnek haza! Emlékeztesse a társaságot arra, hogy senkit se hagyjanak hátra az este folyamán!

Állapodjanak meg a lányával arról, hogy ki kíséri, illetve szállítja haza, kérje el az illető elérhetőségét! Ha gépkocsival közlekednek, a sofőr még barátai biztatására se szálljon be ittas vezető mellé az autóba, maradjon józan vagy vegyenek igénybe sofőrszolgálatot! Javasolja gyermekének, hogy csak a legszükségesebb dolgokat vigye magával, hogy semmit se kelljen a ruhatárban hagynia! Beszélgessen gyermekével arról, hogy az alkohol és egyéb szerek hatása alatt sok fiatal hoz rossz döntést, és tudatosítsa, hogy a józan döntés a legjobb döntés! Fontos, hogy merjen nemet mondani, mert egy ismeretlen tabletta, por vagy növényi törmelék súlyos betegségeket okozhat, és a fogyasztás jogi következményekkel is járhat.

Figyelmeztesse gyermekét, hogy a pirotechnikai eszközökön feltüntetett használati utasítást mindig tartsák be! Ittas vagy bódult állapotban könnyen megfeledkezik az ember a biztonsági előírásokról, ami akár maradandó egészségkárosodáshoz is vezethet.

Ha házibulit tart, akkor ügyeljen a szomszédok nyugalmára, mert az új év zajos köszöntése sem ment fel senkit az előírások betartása miatt! Senkinek nem jó, ha a rendőrség vet véget a bulinak.

süti beállítások módosítása