Minden, ami bűnmegelőzés

nbtblog

nbtblog

Nyertes szelvénnyel hencegett a neten, bukta a nyereményt

2017. március 05. - bunmegelozes

Írtunk már arról ezen a blogon, hogy milyen veszélyeket rejtenek az internetre posztolt fotók. Elárulják anyagi helyzetünket, kapcsolatrendszerünket, sőt akár a lakcímünket is nyilvánosságra hozhatjuk mintegy véletlenül. A napokban Horvátországban történt eset is csak megerősíti, hogy a fényképek megosztásának nagyon komoly következménye lehet.

 

A varaždini rendőrség közlése szerint egy helyi fiatalember vált bűncselekmény áldozatává egy internetes megosztás miatt. A férfi néhány napja sportesemények eredményeire fogadott, és több száz kunát nyert a tippjeivel.

A boldog nyertes nem bírta ki, hogy ne hencegjen el a nyereménnyel az interneten, és egy közösségi oldalon közzétette a nyertes szelvényt. Amikor azonban fel akarta venni a nyereményét, nagyon meglepődött, mert ezt már megtette valaki előtte.

Az elkövető a szelvény fotóján látható kód alapján a fogadóiroda weboldalán az interneten felvette a nyereményt, és saját profiljához kapcsolt számlára utaltatta. Az elkövető nem túlságosan ravasz módszert választott, valószínűleg előkerül a tranzakció adatai alapján. Így a pénz is meglesz, és az óvatlan játékos is hasznos tapasztalatot szerez majd az esetből. Legyünk óvatosak az internetre posztolt tartalmakkal, sokszor ott leselkedik a veszély, ahol a legkevésbé várnánk.

 

süti beállítások módosítása