Minden, ami bűnmegelőzés

nbtblog

nbtblog

Ezzel a trükkel biztos senki sem lopja el a tárcáját a strandon

2017. július 25. - bunmegelozes

Alighanem mindenki került már olyan helyzetbe, amikor tanácstalanul állt a vízparton az értékeivel, és megpróbálta sután berejteni azokat egy-egy kis rejtett zsebbe, a törölköző alá. Nem mintha ez megakadályozna bárkit, hogy mondjuk ellopja a tárcánkat, amíg mi a vízben vagyunk, de egy hamis megnyugvást lehet nyerni ilyen megoldásokkal.

A strandokon általában nagy a tömeg, sok az őrizetlenül hagyott táska, az emberek nem figyelnek egymásra. Ez a tolvajoknak igazi paradicsom. Sok jó módszer létezik arra, hogy megvédjük az értékeinket a strandon. Néhányan vízhatlan táskákban, tasakokban a vízbe is beviszik a pénzüket, telefonjukat, mások a csomagmegőrzőre esküsznek. Abban sokan egyetérthetünk, hogy a parton hagyni egy pénztárcát elég nagy felelőtlenség. A Facebookon azonban most olyan megoldásba botlottunk, amely azzal kecsegtethet, hogy a nullára csökkenti a lopás kockázatát miközben akár a telefont, sőt akár a pénztárcánkat is a parton hagyjuk, sőt akár aranyékszereket, luxuskarórákat és gyémántokat is megvédhetünk vele.

pelenkatarca.jpg

A trükk lényege, hogy egy "használt" pelenkába kell csomagolni az értékeket, amihez garantáltan nem nyúl majd senki, hiszen ki akarna egy teli pelenkát tapogatni? Persze annak veszélye így is fennáll, hogy egy környezettudatos fürdőző vagy a strand egyik alkalmazottja kidobja a kukába a tárcánkat, ezért inkább azt javasoljuk, a hagyományos módszerekkel előzzük meg a bajt, és ahol lehet, használjuk az értékmegőrzőt!

süti beállítások módosítása