Minden, ami bűnmegelőzés

nbtblog

nbtblog

Készen áll a fiatalok fogadására a (V)ÉSZJELZÉS

2020. június 05. - bunmegeIozes

Játszva tanulhatnak a fiatalok az országban egyedülálló módon bűnmegelőzési tematikával készült szabadulószobájában Kőbányán.

Miközben szabadulásuk a cél, megmentik egy bajba került társukat, melyet érdekes feladatok és látványos installáció tesz izgalmassá. Ezek segítségségével járnak buliban, kórházban egyaránt, és észre sem veszik, hogy közben számos, a biztonságukkal kapcsolatos témában kapnak válaszokat. Erre garancia a profi tervezés, az ötletgazdák ugyanis világszerte hoztak már létre tanuló és tematikus szabadulószobákat, ráadásul biztonsági területen is nagy tapasztalattal rendelkeznek.

A projekthez a Nemzeti Bűnmegelőzési tanács nyújtott anyagi támogatást, míg a helyszínt a Kőbányai Önkormányzat biztosította. A szakmai hátteret öt kerületi Rendőrkapitányság együttműködése, valamint a Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítvány támogatta, míg a kivitelezést az Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának három bv. intézete, ezen belül is a BUFA Kft. végezte.
veszjelzes.jpg

A játék a tesztelő szakemberek, civilek és fiatalok körében osztatlan sikert aratott függetlenül attól, hogy rutinos „szabadulók” voltak, vagy először fordultak meg szabadulószobában. A siker, vagyis a szabadulás kulcsa az együttműködés és az egymásra figyelés, ami az információkon túl jelentős közösségépítő hozadéka ennek a játéknak.

A két, párhuzamosan használható szoba már csak a vírussal kapcsolatos enyhítő rendelkezésekre vár, hogy a X. kerület Újhegyi sétányon, a játék és a tapasztalati tanulás egyedülálló helyszínén fogadhassa a 12- 18 év közötti fiatalokat.

süti beállítások módosítása