Minden, ami bűnmegelőzés

nbtblog

nbtblog

Az ön gyereke megcsinálta már a koponyatörő kihívást?

2020. június 23. - bunmegelozes

Ön tudja, hogy mit csinál a gyereke az interneten? Nem? Pedig jó lenne, mert súlyos tragédiát előzhet meg azzal, ha rendszeresen beszélget vele arról, amit az interneten lát és hall.

A különféle hangokra és zenékre előadott koreográfiák, átverések, vicces videók gyűjtőhelye a TikTok, amelyen időről időre megjelenik valamilyen kihívás. Ezeket a felhasználók teljesítik, és a megfelelő címkékkel ellátva feltöltik. Nagyon erős paprikákat esznek, különféle bátorságpróbákat találnak ki, mindenféle veszélyes dologra veszik rá egymást. 2018-ban a mosókapszula evés volt a sláger. Alighanem sokan emlékeznek rá, hiszen rengeteg fiatal került kórházba világszerte.

mosokapszula.jpg

2020 slágere eddig a skullbreaker challenge, azaz a “koponyatörő kihívás”. A TikTok felhasználóit is elborzasztotta a trend, amely sok súlyos sérülést okozott. Fiatalok, de sajnos felnőttek is részt vettek benne. A kihívás lényege, hogy az áldozatot rávegyék, hogy ugorjon fel. Amikor ezt megteszi, társai estében kirúgják a lábát, ezért ő a hátára érkezik, és beveri a fejét. Innen ered a neve is: koponyatörő.

Ahhoz, hogy a gyerekeinket az ilyesmitől megóvhassuk, először azzal kell képbe kerülnünk, hogy mit is néznek, mit is csinálnak az interneten. Sokan a kémkedést, a megfigyelést is elfogadhatónak tartják, ami érthető, de rombolhatja a szülők és a gyerek között a bizalmat. Ennél kifinomultabb módszer, ha elérjük, hogy a gyerekünk beavasson minket abba, hogy hogyan tölti az idejét az interneten.

süti beállítások módosítása