Minden, ami bűnmegelőzés

nbtblog

nbtblog

Vigyázzunk a szilveszteri bulifotókkal!

2016. december 31. - bunmegelozes

Könnyen vissza lehet élni a képekkel, és későbbi életünkre is kihathat egy kellemetlen fénykép, ezért szilveszterkor se feledkezzünk meg az álalános óvatosságról, ha fényképekről vagy videókról van szó!


1. Sose fotózzunk egy másik személyt beleegyezése nélkül, sem közterületen, sem zárt helyen!

2. Ha kellemetlen képek például egy közösségi oldalon napvilágra kerülnek, még büntetőeljárás is indulhat ellenünk;  

3. A fotók engedély nélküli megosztásával személyes adatokkal élünk vissza, azonban egy magatehetetlen ittas személy (kiváltképp ha miattunk került ilyen helyzetbe) fotózása, fényképének (mint személyes adatnak) megosztása súlyosabb bűncselekménynek számít, hiszen egy kiszolgáltatott személyt alázunk meg vele;

4. Ha a buli hevében ledér képek készülnek és azokon 18 éven alatti személyek is szerepelnek, már gyermekpornográfia miatt vonhatnak minket felelősségre;

5. Ne hagyjuk, hogy valaki rólunk tánc közben fényképeket készítsen, miközben gátlásainkat levetkőzve viselkedünk kép- vagy videófelvétel készüljön rólunk! Lehet, hogy ezekre a képekre másnap már nem leszünk büszkék, sőt az is lehet, hogy munkaadónk sem lesz maradéktalanul elégedett a hétvégi teljesítményünkkel.

+1 Tudjunk nemet mondani, tudjunk veszélyes szituációkat elkerülni, szervezzünk, tervezzünk előre, és gondoljunk a jövőre! A nemet mondás tudományát másoknál is tiszteljük. Ne próbáljunk alkohol, cigaretta vagy egyéb drog fogyasztására gyermeket rávenni, mert felelősségre vonhatnak minket kórós szenvedélykeltés miatt.

Ha házibulit tart, akkor ügyeljen a szomszédok nyugalmára, mert az új év zajos köszöntése sem ment fel senkit az előírások betartása miatt! Senkinek nem jó, ha a rendőrség vet véget a bulinak.

süti beállítások módosítása